Queen of Tarts πŸπŸ‘‘

DSC_1395_preview.jpg

This is an uncomplicated, beautiful apple tart. Any fruit can be used with this base. Sliced peaches or plums looks beautiful tooπŸ‘. Anything with a fluted edge looks so pretty and professional.

DSC_1370_preview.jpg

Ingredients:

Stick butter

1 cup sugar

2 eggs

1 tsp vanilla

1 cup flour

Β 

Β 

1 tsp baking powder

2 green apples

Apricot preserves 

DSC_1385_preview.jpg

Directions:

Oven 350. Grease a tart pan with a removable bottom really well, set aside. Cream a softened stick of butter or margarine with a cup of sugar in a mixer with the paddle attachment. Mix a couple minutes on medium, scraping down the sides halfway through. Add a tsp of vanilla and two eggs. Mix.

Then add a cup of flour and a tsp of baking powder. Pour evenly into tart pan. Thinly slice a green apple or two, and mix slices with 2 tbsp of apricot preserves. Lay the slices in some sort of pattern. I started from the outside in, and it kinda looked like aπŸŒΉπŸ‘πŸ». Sprinkle the top with a nice dusting of cinnamon and sugar. Bake for one hour. Can be served with vanilla ice cream.

DSC_1393_preview.jpg